USAs udenrigsminister fastslår sin loyalitet til Trump

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, afviser alle spekulationer om, at han vil trække sig.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, afviser alle spekulationer om, at han vil trække sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS

Det har aldrig været på tale, at den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, skulle forlade sin ministerpost.

Det siger Tillerson selv på et pressemøde i Washington D.C. onsdag.

Udmeldingen kommer efter, at der har været fremsat spekulationer i amerikanske medier, om at Rex Tillerson har overvejet at forlade sin post.

- Vicepræsidenten (Mike Pence, red.) har aldrig været nødt til at overtale mig til at blive, for jeg har aldrig overvejet at forlade posten, siger han.

NBC News har blandt andet fortalt, at Tillerson skal have kaldt Donald Trump for en "idiot" i forbindelse med et møde i Pentagon 20. juli.

Og spekulationerne tog til i weekenden, da USA's præsident, Donald Trump, i et tweet kaldte Tillersons forhandlinger med Nordkorea for "spild af tid".

- Jeg sagde til Rex Tillerson, vores vidunderlige udenrigsminister, at han spilder sin tid, når han prøver at forhandle med den lille raketmand (Kim Jong-un, Nordkoreas øverste leder red.).

- Spar på krudtet Rex, vi vil gøre, hvad der er nødvendigt, skrev USA's præsident, Donald Trump, på det sociale medie Twitter.

Men onsdag har Rex Tillerson altså fastslået sin loyalitet til Trump, og det har endnu engang fået Donald Trump til tasterne på Twitter.

- NBC News-historien er blevet fuldstændig afvist af minister Tillerson og vicepræsident Pence. De burde undskylde til USA, skriver Donald Trump.

/Ritzau