USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Men den brede befolkning i USA vil nok først få gavn af vaccine mod covid-19 midt i 2021, siger Anthony Fauci.

 
Ifølge USAs førende ekspert i smitsomme sygdomme, Anthony Fauci, vil en vaccine mod coronavirus først være tilgængelig for alle amerikanere i andet eller tredje kvartal næste år. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

Anthony Fauci, der er USA's topekspert i smitsomme sygdomme, siger, at en effektiv vaccine mod covid-19 til amerikanere vil kunne være klar i begyndelsen af december.

Det fortæller han den britiske tv-station BBC.

Men folk skal ikke glæde sig for tidligt, for man skal langt ind i 2021, før den brede befolkning vil kunne blive dækket af en vaccine.

Han siger, at det er realistisk, at der meget snart findes en "sikker og effektiv" vaccine mod covid-19.

»Vi vil vide, om en vaccine er sikker og effektiv i slutningen af november eller begyndelsen af december«, forklarer han.

Præsident Donald Trump har sagt, at en vaccine vil være klar i slutningen af året, og det giver Fauci ham ret i.

Men de første begrænsede doser af vaccinen vil blive givet til mennesker, der vil blive udvalg i forhold til et sæt af prioriteter. Læger og sygehuspersonale vil sammen med personer med lidelser være de første til at blive vaccineret, siger han.

Men der vil ifølge Fauci gå "adskillige måneder" ind i 2021, før vaccinen vil være bredt tilgængelig.

»Når man taler om at vaccinere en væsentlig andel af befolkningen, så man kan gøre et stort indhug i udbruddets dynamik, så vil det meget sandsynligt ikke blive før andet eller tredje kvartal i det år (2021)«, siger han.

/ritzau/