USA's Tidligere vicepræsident har størst støtte hos Demokraterne

Den 76-årige Joe Biden ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget.

USA's tidligere vicepræsident Joe Biden ligger foran 19 andre præsidentkandidater i det demokratiske parti, viser en Reuters/Ipsos meningsmåling. Den 76-årige Biden ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget. Joshua Roberts/Reuters Fold sammen
Læs mere

USA's tidligere vicepræsident Joe Biden ligger foran 19 andre præsidentkandidater i det demokratiske parti, viser en Reuters/Ipsos meningsmåling.

Den 76-årige Biden, som to gange tidligere har søgt at blive nomineret som sit partis præsidentkandidat, ventes senere på ugen at meddele, at han vil opstille til præsidentvalget.

En kilde tæt på Biden har sagt til nyhedsbureauet AP, at den tidligere demokratiske vicepræsident under Barack Obama torsdag vil iværksætte sin kampagne for at blive USA's næste præsident.

Præsidentvalget finder sted i november næste år. Det anses som meget sandsynligt, at republikaneren Donald Trump vil forsøge at blive genvalgt som præsident.

Inden Biden var Obamas vicepræsident fra 2009 til 2017, havde han en flere årtier lang karriere i Kongressen.

Hans egen opvækst i en arbejderfamilie har gjort ham populær i arbejderkredse.

Med Biden på plakaten tæller de demokratiske udfordrere til præsidentposten nu 20 personer. Blandt dem er seks kvinder, fem farvede politikere og en demokrat, der tilhører et seksuelt mindretal.

/ritzau/Reuters