USA's største legetøjskæde søger i ly for kreditorer

Den amerikanske legetøjsgigant Toys"R"Us har mandag søgt om konkursbeskyttelse.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI

USA's største legetøjskæde, Toys"R"Us, har mandag søgt om konkursbeskyttelse. Det skriver Reuters og flere andre medier.

Dermed er fremtiden usikker for legetøjskædens cirka 64.000 ansatte.

Ifølge Bloomberg News er selskabet tynget af en gæld, der er vokset siden en overtagelse for et årti siden.

Og legetøjsgiganten har ikke formået at forhindre forbrugerne i at vende ryggen til de fysiske butikker til fordel for de lavere priser og andre fordele ved at købe legetøj online.

Det seneste årsregnskab med et plus på bundlinjen var i 2013. Siden har forretningen haft røde tal. I det seneste kvartalsregnskab var der et minus på 164 millioner dollar.

Ved at søge om konkursbeskyttelse har selskabet mulighed for at foretage omstruktureringer og holde butikker åbne, uden at kreditorerne kan sætte en stopper for det.

Toys"R"Us oplyser, at det fra en gruppe banker har sikret sig en særlig form for finansiering på over tre milliarder dollar, der typisk ydes til selskaber, der ikke er i stand til at opfylde deres økonomiske forpligtelser.

Lånet, der skal godkendes af en domstol, ventes omgående at rette op på selskabets økonomiske sundhedstilstand, oplyser Toys"R"Us.

Det fremgår også, at selskabets aktiviteter uden for USA og Canada ikke er omfattet af konkursbeskyttelsen, fordi de drives af selvstændige enheder.

I flere dage har der været rygter om, at den amerikanske legetøjsgigant har store økonomiske problemer.

Sent mandag aften reagerede den danske legetøjskoncern Top-Toy på rygterne.

Selskabet, der driver Toys"R"Us i Norden, meddelte, at det ikke vil blive påvirket af en eventuel konkurs.

»På den korte bane vurderer vi ikke, at det har nogen konsekvenser for vores forretning,« siger Søren Torp Laursen, administrerende direktør for Top-Toy.

I pressemeddelelsen oplyses det, at Top-Toy, der også ejer BR, i 1996 købte sig adgang til Toys"R"Us-brandet via en licensaftale med den amerikanske koncern.

Anmodningen om konkursbeskyttelse fra Toys"R"Us Inc. kommer, samtidig med, at detailbranchen er ved at forberede sig til årets travleste måneder op til julehandlen.