USA's Senat siger ja til enormt økonomisk lovforslag

Vicepræsident Kamala Harris havde den afgørende stemme, da økonomisk pakke blev stemt igennem i Senatet i USA.

Vicepræsident Kamala Harris havde den afgørende stemme, da økonomisk pakke blev stemt igennem i Senatet i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFANI REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter lang tids hårde forhandlinger sikrede USA's præsident, Joe Biden, sig søndag aften dansk tid en stor politisk sejr.

Det lykkedes ham således at få en omfattende økonomisk plan stemt igennem i Senatet - det ene af Kongressens to kamre.

Lovforslaget menes at have en værdi af cirka 430 milliarder dollar. Det svarer til over 3100 milliarder kroner. Den ambitiøse pakke skal blandt andet være med til at bekæmpe klimaforandringer og sænke medicinpriser.

Det har været en lang og sej kamp for Biden at få planen stemt igennem. Og det lykkedes da også kun med den mindst mulige margin.

50 af Senatets 100 senatorer stemte således for, mens de andre 50 stemte imod. Dermed lå den afgørende stemme hos Bidens demokratiske vicepræsident, Kamala Harris, der som ventet stemte for.

Afstemningen fandt sted efter en maratondebat i Repræsentanternes Hus. Den kom i kølvandet på cirka halvandet års forhandlinger.

Næste skridt for lovforslaget er en afstemning i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus. Her har Demokraterne størstedelen af de 435 pladser, og dermed ventes lovforslaget også her at blive stemt igennem.

Afstemningen i Repræsentanternes Hus finder formentlig sted fredag.

Senatets ja søndag bliver af amerikanske medier betegnet som værende vigtigt for præsident Biden. Særligt fordi der i efteråret er midtvejsvalg.

/ritzau/Reuters