USA's regering ikke ramt af globalt cyberangreb

Selskaber, der står bag noget af USA's vigtige IT-infrastruktur, er ramt af hackerangreb. Regeringen går fri.

Selskaber, der står bag noget af USA's vigtige IT-infrastruktur, er ramt af hackerangreb. Regeringen går fri.(Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. De amerikanske regeringssystemer er ikke blevet ramt af det omfattende hackerangreb, der har påvirket store dele af verden.

Det siger Tom Bossert, der er præsident Donald Trumps øverste rådgiver inden for cybersikkerhed.

- Status frem til i dag er, at ingen statslige systemer er ramt, siger Bossert.

Han tilføjer, at hans britiske kolleger - der blev hårdt ramt af fredagens angreb - nu har "en følelse af kontrol" i kølvandet på angrebet.

Et lille antal selskaber, der står for driften af noget af USA's vigtige IT-infrastruktur, er blevet ramt af angrebet, oplyste en kilde i USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed tidligere på dagen til Reuters.

Angrebet blev udført med softwaren WannaCrypt, der er baseret på et stykke software udviklet af efterretningstjenesten NSA.

Softwaren blev lækket i april og udnytter et sikkerhedshul i styresystemet Windows, der er produceret af selskabet Microsoft.

Cyberangrebet har låst flere hundredtusinder computere verden over. Derudover har det ramt hospitaler, fabrikker og skoler i flere lande.

Angrebet består af virussen WannaCry, der udnytter et kendt sikkerhedshul i Windows-computere. Kommer virussen ind, bliver ens computer låst, og man bliver opkrævet løsepenge.

Der er endnu ikke noget spor af gerningsmændene bag angrebet, siger Tom Bossert.

Ifølge det europæiske politisamarbejde Europol ramte WannaCry-virussen mindst 150 lande samt omkring 200.000 organisationer og personer.

/ritzau/AFP

LÆS MERE