USAs nye lottomilliardærer gemmer sig

De tre vindere af hovedgevinsten i Mega Millions er endnu ikke dukket op. I mellemtiden sunder USA sig oven på en regulær lottofeber.

Foto: ERIK S. LESSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lottofeberen har endnu ikke lagt sig i USA.

I fredags blev vindertallene trukket i Mega Millions lottoriet, og efter aftenens gyser var der bare tre heldige vindere, som skulle dele det svimlende beløb på 650 millioner dollar svarende til cirka 3,6 milliarder kroner.

Men efter weekenden er der stadig ingen af de tre, der har turdet at stå frem i deres nye status som milliardærer, skriver CNN.

Man ved dog, at den ene vinder er en person, som købte sin lottokupon i en 7-Eleven i Baltimore i staten Maryland omkring kl. 19.15 fredag aften bare fire timer før vindertallene blev trukket.

Men i modsætning til visse stater, kræver Maryland ikke, at lottovindere stiller sig frem for pressen efter at have vundet den store gevinst, så identiteten på vinderen kan forblive hemmelig.

Det gør man heller ikke i Kansas, hvor den anden vinder er fundet. Dennis Wilson, chefen for lottoriet i Kansas ved præcis, hvor vinderkuponen er købt, men vil ikke røbe andet, end at den er købt i den nordøstlige del af staten. Han har dog et venskabeligt råd til vinderen.

- Skriv dit navn på lottokuponen, gem den et meget sikkert sted og tal med en advokat, inden du kommer ind med kuponen, for det vil ændre dit liv, siger han.

Den tredje vinder er heller ikke stået frem endnu. Det eneste man ved er, at kuponen er købt i en Moto Mart i den lille by Red Bud i Illinois.

- Vi hygger os rigtig her i byen med at finde ud af, hvem vinderen er. Folk er helt oppe at køre, fortæller Denise Metzger, som arbejder i den butik, hvor kuponen er købt.

Lottovanvid i USA

Både i dagene op til og dagene efter vindertallene blev trukket i fredags, har USA stået på den anden ende.

En mand købte f.eks. lotto-kuponer for over 2500 dollar, uden at vinde en enkelt cent tilbage. Mens mange andre har udtrykt deres frustration over ikke at vinde på Twitter.

- Åhhh Mega Millions. Hvorfor ignorerer du mig?, skrev en skuffet lottospiller.

Og en anden var godt træt af at høre om millionerne, som ikke blev hans.

- Kære nyhedsopdateringer på min telefon. Hvorfor skal du konstant minde mig om, at jeg ikke vandt Mega Millionerne.

Men det er heller ikke småpenge, der er tale om her. Amerikanerne har samlet set spillet lotto for knap 1,5 milliarder dollar - over 8 milliarder kroner - siden slutningen af januar, hvor den sidste store gevinst blev vundet.

Og i dagene op til at vindertallene skulle findes, blev der solgt lottokuponer for stort set det samme beløb, som den store jackpotpulje lå på: 651 millioner dollar.

Amerikanere stod i kø langt ud på gader og stræder, for at få en lille del af spændingen med, mens de håbede på en smule hjælp fra "Lady Luck", som de kalder lykkens gudinde i USA.

Men selvom den store gevinst kan lyde som svaret på alle ens sorger, fortæller psykolog Scott Bea til CNN, at hvis personen har været ulykkelig og har haft svært ved at håndtere sine penge inden den store gevinst, vil de mange millioner nok ikke ændre på det.

- Det løser et problem, men skaber en halv milliard andre problemer, fortæller han.