USA's nye finansminister har skat og handel som topprioritet

Steven Mnuchin, der skal styre finanserne under Trump, bebuder reformer. Målet er tre-fire procent vækst.

Steven Mnuchin, som er udpeget til posten som finansminister i den kommende administration under Donald Trump, siger, at en handelsreform er en topprioritet for ham. Han venter, et økonomisk opsving vil følge. Reuters/Mike Segar Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikaneren Steven Mnuchin, som er udpeget til posten som finansminister i den kommende administration under præsident Donald Trump, siger, at en handelsreform er topprioritet for ham.

Det samme gælder en skattereform med blandt andet en nedsættelse af selskabsskatten.

Mnuchin har en økonomisk vækst på mellem tre og fire procent som målsætning. Han siger, at renterne vil forblive relativt lave i de næste par år.

Den kommende finansminister har tidligere arbejdet 17 år i Goldman Sachs, som han forlod i 2002 for at stifte en investeringsfond. Han er samtidig kendt som filmproducent og står eksempelvis bag biografhit som X-Men og Avatar.

Mnuchin bliver den første person med erfaring fra Wall Street, der skal stå i spidsen for Finansministeriet, siden hans tidligere Goldman Sachs-chef Henry Paulson styrede ministeriet under præsident George W. Bush.

Til posten om handelsminister har Trump udpeget milliardæren og investoren Wilbur Ross.

Den 78-årige Ross, der også er en kendt Trump-støtte, har blandt andet rådgivet den kommende præsident om handelsaftaler.

Donald Trump har under valgkampen udtalt sig kritisk om en række handelsaftaler, som han har bebudet, at han vil rive i stykker, når han overtager magten i USA.

- Jeg mener, at der er stor forskel på, hvordan handelsaftaler påvirker industrien i Amerika, og hvordan den påvirker hr. og fru Amerika, sagde Ross tidligere i år i et interview med CNBC.

Ross er mangemilliardær. Ifølge finansmagasinet Forbes er han god for 2,9 milliarder dollar. Det svarer til mere end 20 milliarder kroner.

Ifølge Reuters skrider Trumps puslespil fremad hurtigere end forventet.

Tirsdag udnævnte den kommende præsident kongresmedlem Tom Price til sundhedsminister og tidligere beskæftigelsesminister Elaine Chao til transportminister.

Alle Trumps nomineringer kræver godkendelse af Senatet.

/ritzau/Reuters