USAs justitsminister giver grønt lys for dødsstraf til mistænkt Boston-bombemand

Den amerikanske justitsminister har givet anklagemyndigheden tilladelse til at gå efter dødsstraf til Dzhokhar Tsarnaev, der er mistænkt for at stå bag bombeangrebet mod Boston Marathon.

USA: USAs justitsminister har givet tilladelse til, at anklagemyndigheden kan gå efter dødsstraf til Dzhokhar Tsarnaev, der er sigtet for at stå bag bombeangrebet mod maratonløbet i Boston 15. april sidste år. Det skriver Reuters.

Den 20-årige Dzhokhar Tsarnaev er en af de to tjetjenske brødre, der er mistænkt for at stå bag bombeangrebet, der kostede tre personer livet og sårede 264.

USAs justitsminister, Eric Holder, oplyser ifølge nyhedsbureauet, at han har givet anklagemyndigheden tilladelse til at gå efter dødsstraf, og at anklagemyndigheden senest fredag skal ?beslutte, om den vil gøre brug af tilladelsen ved den kommende retssag i Boston.

»Karakteren af ??den pågældende handling og den deraf følgende skade fremtvinger denne beslutning,« siger Eric Holder ifølge Reuters.

Dzhokhar Tsarnaev og hans bror plantede ifølge anklagerne to hjemmelavede bomber ved maratonløbets målstreg, hvor en stor menneskemængde var samlet for at følge løbets afslutning.

De dræbte var en dreng på otte år, en amerikansk kvinde på 29 år og en kinesisk kvinde på 23 år.

Tre dage senere dræbte brødrene, der var på flugt fra politiet efter bombeangrebet, ifølge anklagemyndigheden også en 27-årig universitetsbetjent.

Broderen, den 26-årige Tamerlan Tsarnaev, blev fire dage efter angrebet dræbt i en skudduel med politiet.

Dzhokhar Tsarnaev har siden angrebet fastholdt sin uskyld, og hans forsvarere har argumenteret imod dødsstraf og har hævdet, at lillebroderen fulgte sin storebrors anvisninger.

Datoen for retssagen er endnu ikke fastsat.