USA's flåde opgiver redningsindsats for nedstyrtede soldater

Et luftfartøj med 26 soldater styrtede lørdag ned ved den australske østkyst. Tre soldater savnes stadig.

Sydney. Den amerikanske flåde har opgivet at finde tre soldater, der styrtede ned med et luftfartøj ved den australske østkyst lørdag, i live.

Det oplyser det amerikanske marinekorps tidligt søndag morgen dansk tid.

Ifølge marinekorpset er redningsindsatsen nu forvandlet til en eftersøgning af ligene. Eftersøgningen sker i samarbejde med det australske forsvarsministerium.

De pårørende til de tre marinesoldater er blevet underrettet om ulykken.

Styrtet skete under en landing ud for kysten ved Shoalwater Bay i den australske delstat Queensland.

Fartøjet, der var af typen MV-22 Osprey, var i færd med en planlagt rutineoperation, da det styrtede ned i havet, lød det i en erklæring fra marinekorpset lørdag.

23 af de i alt 26 personer om bord blev reddet umiddelbart efter styrtet.

Osprey-fartøjet lander og lettet som en helikopter, men flyver som et fly. I de seneste år har flere fartøjer af typen været involveret i ulykker.

Det nedstyrtede fartøj var i Australien i forbindelse med en træningsøvelse, der blev afholdt sammen med det australske militær i sidste måned.

De fælles militærøvelser mellem de to lande finder sted hvert andet år, og omkring 30.000 soldater og 200 luftfartøjer deltager.

- Jeg kan bekræfte, at der ikke var noget australsk personel om bord på fartøjet, sagde den australske forsvarsminister, Marise Payne, lørdag.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er blevet briefet om ulykken, oplyser Det Hvide Hus.

/ritzau/AP