USAs ældste højesteretsdommer havde et sidste ønske – men Trump tvivler på, om det er sandt

Før sin død havde højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg et sidste ønske. Præsident Trump mener, at ønsket må være opfundet af ledende demokrater.

 
Ruth Bader Ginsbergs død efterlader et tomt sæde i USAs højesteret, som skal udfyldes. Redigering: Ida Meesenburg. Fold sammen
Læs mere

USAs præsident, Donald Trump, satte mandag spørgsmålstegn ved ​​den afdøde højesteretdommer Ruth Bader Ginsburgs sidste ønske inden hendes død.

Få dage inden det demokratiske ikon og højesteretdommer afgik ved døden, erklærede hun ifølge NPR et sidste ønske over for sit barnebarn:

»Mit inderligste ønske er, at jeg ikke bliver erstattet, før en ny præsident er blevet indsat.«

I et interview med Fox News siger Donald Trump, at det lyder som om, at en af ​​de øverste demokrater har opfundet den afdøde dommers sidste ønske. Præsidenten nævner formanden for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Adam Schiff, senatoren i New York, Charles Schumer eller formand for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi, som mulige afsendere af Ginsburgs sidste ønske:

»Det kom ud af det blå, og det lyder så smukt. Men det lyder også som en Schumer-aftale eller måske en Pelosi eller »shifty Schiff«,« siger præsidenten til Fox News.

En udmelding, som først og fremmest anklages for at være uden den mindste form for bevis, og som derudover provokerer mange, som anser det for respektløst overfor Ruth Bader Ginsburg, og de millioner af amerikanere, som sørger over hendes død.

Trumps tvivl om Ruth Bader Ginsbergs sidste ønske har spredt sig til konspirationsteorier blandt folk på Twitter. Her stilles blandt andet spørgsmålstegn ved NPRs integritet som medie, og Ginsburgs barnebarn anklages for kun at være otte år gammel på trods af, at Ginsburgs barnebarn, Clara Spera, blev uddannet jurist fra Harvard Law School i 2017.

Dagen efter Ruth Bader Ginsburgs død tweetede Trump et løfte om at finde en ny kandidat. Han har efterfølgende meldt ud, at han vil annoncere en erstatning for den afdøde amerikanske højesteretsdommer enten fredag ​​eller lørdag i denne uge. Han vil dog ikke udpege en kandidat til posten, før Ruth Bader Ginsburg er blevet bisat, siger præsidenten i et interview med Fox News.