USA ville ikke kun dræbe Qasem Soleimani

Da USA for en uge siden dræbte den iranske militærleder Soleimani i et droneangreb, lød startskuddet på en hektisk og anspændt uge i international politik. Men han var ikke den eneste iranske leder, som amerikanerene målrettet gik efter at dræbe den dag, skriver Washington Post.

 

Samme aften som USA med et droneangreb dræbte den højtstående iranske general Qasem Soleimani, havde de også i sinde at slå en anden højt placeret iransk militærleder ihjel.

Men missionen fejlede, fortæller en amerikansk embedsmand og en anden anonym kilde, skriver Washington Post.

Den iranske militærleder befandt sig i Yemen og skulle efter sigende være Abdul Reza Shahlai, en nøgleperson i Quds-styrkerne, en eliteenhed under revolutionsgarden. Kilderne ville ikke gå i detaljer om missionen, eller hvordan USA havde forsøgt at udføre den.

Avisen skriver, at den mislykkede operation muligvis er et tegn på, at, at Trump-administrationens drab på Qasem Soleimani i sidste uge var en del af en bredere operation end amerikanerne tidligere har forklaret.

Nemlig om missionen skulle udføres for at eliminere ledelsen af den iranske revolutionsgarde eller udelukkende for at forhindre et forestående angreb på amerikanere som USA oprindelig har forklaret.

Embedsmænd i Pentagon og i Florida fulgte begge angreb, og overvejede, ifølge anonyme kilder at offentliggøre dem på samme tid, hvis begge havde været succesfulde.

»Hvis vi havde dræbt ham, ville vi have pralet af det det samme aften,« sagde en anden højtstående embedsmand, der også vil være anonym.