USA: Vi forhandler videre til torsdag morgen

Den amerikanske udenrigsminister er angiveligt klar til at fortsætte forhandlingerne i Schweiz om Irans atomprogram til torsdag morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SCHWEIZ: Et døgn efter, at den fastlagte deadline blev overskredet, er der endnu ikke indgået nogen officiel aftale om Irans atomprogram.

Men de seks lande - USA, Rusland, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Kina - forhandler angiveligt stadig med Iran om en aftale i den schweiziske by Lausanne.

Onsdag aften erklærer USAs udenrigsminister John Kerry sig klar til at blive i Lausanne i hvert fald til torsdag morgen for at fortsætte forhandlingerne. Det siger udenrigsministerens talsmand ifølge Reuters.

»Vi fortsætter med at gøre fremskridt, men er endnu ikke nået til en politisk forståelse,« siger talsmanden, Marie Harf, til Reuters.

Forhandlingerne har stået på i månedsvis, og de seneste dage har der været forlydender om, at man var tæt på at nå i mål.

Men onsdag sagde den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, at det ikke kan udelukkes, at forhandlingerne ender uden resultat.

»Der kommer nye forslag på bordet, nye anbefalinger, i aften (onsdag aften, red.),« sagde Steinmeier ifølge Reuters onsdag aften.

»Jeg kan ikke forudsige, om det er tilstrækkeligt til, at en aftale kan indgåes,« tilføjede han og sagde, at det nu var op til Iran at komme med indrømmelser, efter at forhandlingspartnerne havde givet sig på en række punkter.

Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif sagde til gengæld til Reuters, at »fremskridt og succes for forhandlingerne afhænger af den politiske vilje hos modparten«.

Onsdag aften forlød det ifølge Reuters, at den franske udenrigsminister Laurent Fabius ville vende tilbage til Schweiz for at tilslutte sig forhandlingerne.