USA: Tre betjente dræbt i skyderi

Baton Rouge har i ugevis simret af raceuro efter drabet på en tilsyneladende sagesløs sort mand. Søndag blev tre betjente i byen skudt og dræbt og tre såret.

Politiet blokerer Airline Highway i Baton Rouge, hvor drabet på de tre betjente skete. En mand klædt helt i sort kom ud fra en gyde og skød vildt mod de tilkaldte betjente, siger vidne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE PENNEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USAs blodige sommer fortsætter - og har nu kostet yderligere tre betjente livet.

Søndag fik politiet i Baton Rouge i Louisiana et alarmopkald om, at der gik en mand langs Airline Highway i udkanten af byen, og at han var bevæbnet med en halvautomatisk riffel. Både det lokale politi og det nærliggende sherifkontor sendte betjente til stedet, og det udviklede sig til et skyderi mellem på den ene side betjentene og på den anden side en eller flere skudmænd.

»Jeg hørte skyderi, som synes at komme fra alle sider,« siger en nabo til New York Times, og et vidne siger til den lokale TV-station WBRZ, at han så en gerningsmand klædt helt i sort. Da politiet kom ud til Airline Highway, kom den pågældende person i sort og med sort maske løbende ud fra en gyde ved en kiosk, og han begyndte at skyde vildt mod betjentene.

Da røgen lettede, var tre betjente dræbt, tre sårede og én formodentlig skudmand dræbt, oplyser en polititalsmand til CNN.

Motivet er endnu ukendt, men drabene kommer efter uger med raceuroligheder i Baton Rouge. Tidligere på måneden dræbte tre betjente den tilsyneladende sagesløse sorte Alton Sterling i byen. To uafhængige videooptagelser viser, hvordan betjentene overmandede ham, smed ham på ryggen, satte en knæ i brystet på ham, og pludselig greb den ene sin pistol og skød Sterling fem gange i brystet. To dagene senere blev endnu en sort og tilsyneladende sagesløs civilist dræbt af en betjent i Minnesota, og det blev efterfulgt af drabene på fem betjente i Dallas i forrige uge.

En militant sort aktivist skød de fem betjente i Dallas, og på sociale medier havde han erklæret sin tilslutning til radikale grupper, som krævede drab på betjente. Berlingske kunne bl.a. i sidste uge blotlægge, hvordan gruppen De Nye Sorte Pantere planlagde civil uro og opstand i Baton Rouge, og hvordan de uddelte løbesedler med krav om at slå til mod »svinene«  i Baton Rouge.

Det er uvist, om det er, hvad der nu er sket, men det er vist, at tre betjente er døde, og at USAs blodige sommer blev endnu mere blodig.