USA strammer kursen over for Nordkorea efter hackerangreb

Flere selskaber og ti nordkoreanere rammes af nye sanktioner, der er det amerikanske svar på hackerangrebet mod Sony Pictures.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Hackerangrebet mod filmselskabet Sony Pictures får nu USA til at skærpe kursen over for Nordkorea.

Præsident Barack Obama har fredag aften dansk tid bebudet, at Nordkorea, som, amerikanerne mener, står bag det omfattende angreb, pålægges yderligere sanktioner. Det oplyser Det Hvide Hus ifølge ABC News.

Sanktionerne rammer flere selskaber og ti nordkoreanere, som arbejder i lande som Syrien, Kina og Rusland.

Obama understreger i en erklæring, at det ikke er den nordkoreanske befolkning, man vil ramme med de nye sanktioner.

»De er ikke rettet mod befolkningen i Nordkorea, men mod regeringen i Nordkorea og dens aktiviteter, som truer USA og andre.«

Jacob Lew, den amerikanske finansminister, begrunder beslutningen om at skærpe kursen over for Kim Jong-un og kompagni.

»Det, vi gør i dag, er begrundet i ønsket om at holde Nordkorea ansvarlig for landets destruktive og destabiliserende opførsel,« siger han ifølge ABC News.

Angrebet mod Sony Pictures anses for at være det mest ødelæggende angreb mod et selskab på amerikansk jord, fordi hackerne ikke alene stjal enorme mængder data, men også slettede harddiske og lagde studiets netværk ned i mere end en uge.

Mens Nordkorea fortsat nægter at stå bag, fastholder det amerikanske forbundspoliti, FBI, at Nordkorea er ansvarlig for angrebet.

Årsagen til balladen er den amerikanske komediefilm »The Interview«, der handler om et attentat på den nordkoreanske leder.

Filmen blev oprindeligt pillet af plakaten, da hackerne angreb Sony Pictures og sendte trusler mod de biografer, der ville vise filmen. Efterfølgende fik den dog premiere i 300 biografer i USA.