USA stopper træning af oprørere

Efter fiaskoen, hvor USA-trænede syriske oprørere har afleveret deres udstyr til en gruppe med tilknytning til al-Qaeda, standser det amerikanske militær træningsprogrammerne i Tyrkiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det amerikanske militær har ikke haft en heldig hånd, når det gælder om at uddanne en slagkraftig kampstyrke blandt Syriens såkaldt moderate oprørere.

Derfor stopper træningsprogrammerne, som finder sted i Tyrkiet, skriver AFP ifølge Yahoo News.

Amerikanske militærrådgivere har for det første haft svært ved at finde egnede krigere blandt de, der har meldt sig til træning, og antallet har ligget langt fra de op mod 2.000, det var planen at uddanne og sende i krig i Syrien mod IS, Hezbollah-militsen og præsident Assads styrker.

Samtidig har der været ikke været mange succeshistorier om de, der trods alt er sendt over grænsen til Syrien, og for at par dage siden kom det frem, at en af de nyuddannede grupper havde leveret en del af deres udstyr til en islamistisk gruppe med tilknytning til al-Qaeda, da gruppens medlemmer kom tilbage til Syrien.

Det drejer sig ifølge Reuters om seks pickupper og ammunition i et omfang svarende til hvad de var blevet forsynet med af amerikanerne.

Samtidig kunne en amerikansk general fortælle Kongressen, at mindre end en håndfuld amerikansk-trænede oprørere stadig er aktive i kampen i Syrien.

Onsdag meddelte en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium, at programmet er »under fornyet overvejelse og er sat på pause«.