USA sender flere soldater til Østeuropa

500 amerikanske tropper er landet i Rumænien for at styrke forsvaret. Det er anden gang på kort tid, at USA sender tropper til et af de østeuropæiske NATO-lande.

Amerikanske soldater går ved militærbasen i Rumænien, hvor 500 tropper nu er blevet indsat. Inquam Photos/Octav Ganea/via REUTERS Fold sammen
Læs mere
Foto: INQUAM PHOTOS

Med kampvogne og våben er 500 amerikanske tropper ankommet til en rumænsk havn. De skal styrke forsvaret i det østeuropæiske NATO-land, skriver AP.

Det er blot en måned siden, at USA sendte 1.000 tropper til Polen under russisk protest.

Den amerikanske tilstedeværelse i Rumænien og Polen er længe planlagt. Desuden har USA styrket mandskabet på sine baser i Tyskland og Holland.

Ifølge den USAs ambassade vil den første amerikanske bataljon i det ottente infantriregiment blive stationeret i Mihail Kogalniceanus luftbase i det østlige Rumænien.

Den amerikanske ambassadør, Hans G. Klemm, siger, at udviklingen understreger det stærke amerikansk-rumænske samarbejde både i teori og praksis.

»Tilstedeværelsen udvider vores kapicitet til at fastholde fred og sikkerhed i sydøsteuropa og området omkring Sortehavet.«

I maj 2016 skrev Berlingske, at området omkring Østersøen var præget af et kapløb mellem Rusland og NATO.