USA: Rusland har bombet vores allierede i Syrien

Rusland hævder, at de bomber islamistiske kræfter i Syrien, men syriske oprørsgrupper, der er trænet af USA, er angiveligt blevet ramt af russiske bombefly.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

Rusland har siden onsdag sendt bombefly til Syrien for at hjælpe sin nære allierede, Bashar al-Assad, med at blive siddende på præsidentposten.

Russerne fastholder, at de er i landet for at bekæmpe islamistiske kræfter, men ifølge den amerikanske senator John McCain, der er leder af Senatets Komité for Væbnede Styrker, var Ruslands indledende angreb rettet mod rekrutter fra Den Frie Syriske Hær, som er støttet af USA.

»Jeg kan fuldstændig bekræfte, at angrebene var rettet mod vores rekrutter fra den Frie Syriske Hær, som er blevet bevæbnet og trænet af CIA (USAs efterretningstjeneste for udenlandske affærer, red.), for vi har været i kontakt med folk dernede,« siger han ifølge Reuters i et interview med den amerikanske TV-station CNN.

Samtidig oplyser en kommandør fra en oprørsgruppe, der er trænet af CIA, til Reuters, at en af deres træningslejre torsdag er blevet ramt af omkring 20 russiske missiler.

Det russiske luftvåben begyndte onsdag at bombe i nærheden af de vestsyriske byer Homs og Hama, hvor det syriske regime kæmper mod en række oprørsgrupper.

 

Torsdag har russiske fly ifølge Reuters udført mere end 30 bombetogter. Grupper i landet hævder, at de russiske luftangreb har kostet mere end 40 civile livet. Det benægter den russiske præsident, Vladimir Putin, dog og kalder det et »informationsangreb«.

USA leder en anden alliance, som udfører bombetogter mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Ifølge Reuters oplyser Vladimir Putin, at Rusland og USA er i dialog om kampene i Syrien og planlægger en metode til at koordinere angreb i landet.

Rusland er sammen med Iran og den libanesiske gruppe Hizbollah, blandt det syriske regimes absolut stærkeste allierede.