USA runder 20 millioner coronatilfælde

Både smittetal og dødstal kan fortsat stige i USA i vintermånederne, vurderer landets førende ekspert.

Tidligere på ugen var der protester i Los Angeles imod, at sangeren Sean Feucht planlagde at holde en nytårskoncert for de hjemløse på Skid Row. I Californien er særligt regionen omkring Los Angeles hårdt ramt af coronasmitte. Ringo Chiu/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har på årets første dag passeret 20 millioner bekræftede tilfælde af coronavirus.

I alt er 20.007.149 mennesker blevet testet positive for corona i løbet af knap et år, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Antallet af nye bekræftede smittetilfælde er steget i ugerne efter den amerikanske højtid thanksgiving, hvor mange havde været sammen med familie og venner.

Torsdag kunne det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) melde om rekordmange coronadødsfald i det seneste døgn - over 3900.

Samtidig blev der registreret 189.671 nye smittetilfælde.

USA's ledende infektionsekspert, Anthony Fauci, advarede søndag om, at USA endnu ikke har set det værste af pandemien.

Han forventer, at dødstallet i landet fortsætter med at stige, i takt med at vinteren fortsætter, og folk forsamles mellem jul og nytår.

Det amerikanske sundhedsministerium bekræftede den 29. februar 2020, at landet havde registreret sit første bekræftede coronadødsfald.

Siden da har USA til dato registreret 346.408 dødsfald blandt de smittede. Det svarer til lidt over én ud af hver tusind indbyggere i landet.

/ritzau/