USA plaget af ekstreme snestorme

Isstorme og kraftige snefald plager fortsat dagligdagen i USA. De nordøstlige stater kan vente sig en ny dyne sne i weekenden.

Et tykt islag har indhyllet flere amerikanske stater. Her har en postkasse i Kansas City fået den helt store tur. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVE KAUP / Reuters

Det heftige vintervejr, som de seneste dage har slukket for strømmen hos op mod en millioner el-kunder i den amerikanske midtvest, fortsætter med at plage amerikanerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Brian Korty, der er meteorolog ved den nationale vejrtjeneste, er en voldsomt vinterstorm på vej til det nordøstlige USA i weekenden.

- Efterhånden som systemet når Nordøsten vil det øge sin intensitet og dybde, og forårsage en masse problemer, siger Brian Korty til Reuters.

Torsdagens snefald, som var på mellem fem og 33 centimeter, ramte især staterne Connecticut, Massachusetts og Rhode Island, men også længere østover. Flere skoler, virksomheder og offentlige institutioner holdt lukket i både New York, New Jersey og Pennsylvania, mens guvernøren i Massachusetts ligefrem opfordrede folk til at blive hjemme, med mindre de var en del af det almindelige alarmberedskab.

Vinterstormene i USA har indtil videre kostet omkring 36 mennesker livet og i Oklahoma, Kansas og Missouri, var 460.000 private hjem og virksomheder fortsat uden strøm fredag morgen.