USA mistænker Nordkorea for at hyre hjælp til hackerangreb

Amerikanske efterforskere mener, at Nordkorea har hyret udenlandske hackere til at hjælpe med angrebet mod Sony Pictures.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Nordkorea har hyret hackere uden for landets grænser til at hjælpe med det store cyberangreb mod Sony Pictures. Det mener amerikanske efterforskere.

Efterforskerne siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at da Nordkorea mangler evnen til at gennemføre dele af det sofistikerede angreb, er man nu ved at undersøge, om den nordkoreanske regering har »udliciteret« noget af arbejdet til udenlandske hackere.

Angrebet mod Sony Pictures anses for at være det mest ødelæggende angreb mod et selskab på amerikansk jord, fordi hackerne ikke alene stjal enorme mængder data, men også slettede harddiske og lagde studiets netværk ned i mere end en uge.

Mens Nordkorea fortsat nægter at stå bag og har lovet at slå tilbage mod enhver form for amerikansk gengældelse, fastholder det amerikanske forbundspoliti, FBI, at Nordkorea er den ansvarlige for angrebet.

»FBI har konkluderet, at den nordkoreanske regering er ansvarlig for tyveri og ødelæggelse af data på netværket hos Sony Pictures Entertainment,« oplyser FBI i en erklæring ifølge Reuters.

Årsagen til hele balladen er den amerikanske komediefilm »The Interview«, der handler om et attentat på den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Filmen blev oprindeligt pillet af plakaten, da hackerne angreb Sony Pictures og sendte trusler mod de biografer, der ville vise filmen.

Efterfølgende fik den dog premiere i 300 biografer i USA og er blevet købt eller lejet på nettet mere end to millioner gange. »The Interview« er dermed den af Sonys film, der er blevet købt og lejet flest gange på nettet, og filmen har trukket mere end 91 millioner danske kroner hjem alene i onlinesalg.