USA kritiserer israelsk angreb på FN-skole

USA mener, at Israels angreb på en FN-skole søndag, hvor mindst 15 palæstinensere mistede livet, er »skamfuldt«.

En palæstinensisk ligger på en båre, efter at være blevet såret under det israelske bombardement af en FN-skole den 30. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAHMUD HAMS

Israels ellers tætte allierede USA rettede søndag en kritik af det israelske angreb, der søndag ramte en FN-skole i Gaza, hvor mindst ti palæstinensere blev dræbt. Det skriver Reuters.

USA mener, at der er tale om et »skamfuldt angreb« og opfordrer til, at Israel skal sætte bedre ind for at undgå civile drab i krigen mod Hamas-bevægelsen.

Læger og andre vidner beretter over for Reuters, at et missil fra et kampfly ramte indgangen til FN-skolen, der ligger i byen Rafah. Hundredvis af palæstinensere befandt sig ifølge nyhedsbureauets oplysninger på skolen, da missilet slog ned.

Det er det andet angreb på en FN-skole i Gaza på mindre end en uge. Ved det tidligere angreb blev mindst 15 dræbt.

Israels hær siger, at der søndag blev affyret morterraketter fra et område nær FN-skolen, og at man besvarede ilden.

Jen Psaki, talskvinde fra det amerikanske udenrigsministerium, opfordrer til, at der igangsættes en undersøgelse af angrebene på FN-skolerne.

»USA er forfærdet over dagens beskæmmende beskydning,« siger Jen Psaki.

»Mistanken om, at militante opererer i nærheden (af FN-skolen, red.) er ikke grundlag nok for angreb, der udsætter så mange uskyldige civile for fare,« tilføjer hun.

Søndagens kampe sendte dødstallet på den palæstinensiske side i den 27 dage lange konflikt op til 1.775 - de fleste af dem civile - ifølge de palæstinensiske myndigheder. Israel oplyser, at 64 soldater er blevet dræbt, mens tre civile er blevet dræbt af palæstinensiske raketter affyret fra Gaza.