USA kræver japanske gidsler løsladt af IS

Det amerikanske udenrigsministerium fordømmer Islamisk Stats påståede kidnapning af to japanere, som ekstremisterne truer med at slå ihjel.

Læs mere
Fold sammen

USA har tirsdag på det kraftigste fordømt Islamisk Stats (IS) trussel om at slå to japanske gidsler ihjel, som den ekstremistiske terrororganisation i en video påstår at have bortført.

Islamisk Stat har oploadet videoen på internettet, hvor de kræver 200 millioner dollars fra den japanske regering for at frigive de to japanske gidsler, som vises i videoen.

Tirsdag aften dansk tid opfordrer det amerikanske udenrigsministerium til en øjeblikkelig løsladelse af de civile fanger samt »alle andre gidsler«, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»USA støtter Japan fuldt ud i denne sag. Vi står sammen i solidaritet med Japan og arbejder tæt sammen,« siger talskvinde Jen Psaki i en udtalelse.

Den japanske premierminister, Shinzo Abe, har tidligere tirsdag ligeledes fordømt ugerningen og kalder den »uacceptabel«. Samtidig har han understreget, at det internationale samfund ikke bør give efter for terrorisme.

Lørdag lovede Shinzo Abe, at Japan ville bidrage med 200 millioner dollars i ikke-militær bistand til lande, der kæmper mod Islamisk Stat. Efter gidseltagningen har han fastslået, at Japan vil gå videre med den plan.

I videoen fra Islamisk Stat lød det, at Japans regering havde 72 timer til at standse sin »tåbelige« støtte til den amerikansk ledede koalition.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, vil tale med sin japanske modpart, Fumio Kishida, senere tirsdag.