USA-kender: Clinton kan drage nytte af Obamas talegaver

Det demokratiske parti går nu i gang med at klinke skårene efter primærvalgene, vurderer Jørn Brøndal.

Den amerikanske præsident Barack Obama anbefaler nu officielt amerikanerne at stemme på Hillary Clinton som hans efterfølger i Det Hvide Hus. Det sker i en Youtube-video, som præsidenten offentliggjorde torsdag aften dansk tid. Free/Youtube
Læs mere
Fold sammen

Efter at have skældt hinanden ud i flere måneder er det demokratiske parti nu i gang med at samle sig forud for valgkampen om præsidentembedet i USA går i gang.

Det vurderer Jørn Brøndal, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier efter, at den siddende præsident Barack Obama i en video har erklæret sin fulde støtte til den demokratiske kandidat Hillary Clinton.

- Nu handler det om at finde fælles fodslag inden den endelige valgkamp, der først for alvor går i gang efter konventerne til sommer, siger han.

Både til partiets heling og til efterårets kamp mod republikanernes kandidat Donald Trump får Hillary Clinton god brug for præsidentens støtte, mener Jørn Brøndal.

- Der er ingen tvivl om, at Hillary Clinton, der ikke er nogen stor taler, kan se frem til, at Obama går i brechen for hende, siger han.

Samtidig er præsidenten populær blandt demokratiske vælgere, ligesom han på landsplan stadig har omkring 50 procent af befolkningens støtte.

- Det er pænt, når man sammenligner med hans forgænger, der på det her tidspunkt lå på 20 procent, siger Jørn Brøndal.

/ritzau/