USA kaster bomber over Great Barrier Reef

En fejlslagen øvelse tvang amerikanske jagerpiloter til at lade inaktive bomber falde over Great Barrier Reef i Australien.

USA er i disse dage med i en større flåde- og flyøvelse, Talisman Saber, sammen med australierne tæt på Great Barrier Reef, hvor 28.000 personer deltager. Øvelsen varer tre uger. Fold sammen
Læs mere
Foto: YONHAP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AUSTRALIEN: Amerikanske jagerfly var nødt til at smide fire bomber over det berømte rev Great Barrier Reef ud for Queenslands kyst i det nordøstlige Australien, da en øvelse gik galt. Det skriver flere internationale medier.

Bomberne var heldigvis inaktive, og ifølge den amerikanske flåde, US Navy, kastede flyene dem i dybt vand så langt fra koralrevet som muligt for at minimere skaderne på området, som findes på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Egentlig var det meningen, at bomberne skulle lande på øen Townshend Island i nærheden som en del af en øvelse, der foregik tirsdag, men da det blev rapporteret, at området ikke var clearet, blev missionen afbrudt. US Navy forklarer, at jagerflyene, AV-8B Harrier, manglede brændstof, og de havde ikke mulighed for at lande med bomberne om bord.

Bomberne vejer hver 226 kilo, fortæller den amerikanske T-station NBC, men ingen af dem eksploderede ved den fejlslagne øvelse.

Nødsituationen opstod på andendagen for øvelsen Talisman Saber, hvor både amerikanske og australske militærfolk medvirker. I alt deltager 28.000 personer over tre uger.

Great Barrier Reef er verdens største koralrev, og det strækker sig over mere end 2.600 kilometer langs den australske østkyst.