USA kan ikke bekræfte russisk drab på IS-leder i Syrien

Ruslands forsvarsministerium siger, at Islamisk Stats leder er dræbt. Men USA kan ikke bekræfte hans død.

Det russiske millitær har udtalt at de har dræbt den skye og hemmelighedsfulde leder af IS, Abu Bakr al-Baghdadi. Det ameriikanske millitær siger at de ikke har tilstrækkelige informationer, til at kunne verificerer drabet på den millitante leder. Det er ikke første gang Al-Baghdadi er blevet meldt omkommet. Ledere naf den islamiske stat optræder kun sjældent offentligt, og betragtes som meget sky. Billedet her er et arkivfoto fra en offentlig tale Abu Bakr al-Baghdadi holdt i Iraqs næststørste by, Mosul, i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pentagon har ikke set informationer, der kan underbygge meldinger fra Rusland om, at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi skulle være blevet dræbt.

Det meddeler det amerikanske forsvarsministerium fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere på dagen udsendte Ruslands forsvarsministerium en erklæring. Heri hed det, at den 45-årige leder af Islamisk Stat blev dræbt af russiske kampfly sidst i maj.

Islamisk Stats øverste chef skulle ifølge Rusland have været sammen med andre militante ledere i Raqqa i Syrien, da russerne iværksatte et luftangreb.

Det rapporterer AP med russiske medier som kilde.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger dog ifølge AP: "Jeg kan ikke 100 procent bekræfte disse oplysninger".

I erklæringen fra forsvarsministeriet hedder det, at russisk militær "med forskellige midler" forsøger at få bekræftet oplysningerne om Baghdadis død.

Ifølge ministeriet angreb russiske Su-35-kampfly og Su-34-bombefly 28. maj et møde i Islamisk Stat i en forstad til Raqqa.

Her blev toplederen angiveligt dræbt sammen med 30 mellemledere og omkring 300 krigere.

Det er ikke første gang, at Abu Bakr al-Baghdadi meldes død. I 2015 gik der rygter om, at IS-lederen var dræbt eller hårdt såret i et luftangreb.

Baghdadi lod senest høre fra sig i en båndoptagelse 3. november 2016. Her opfordrede han sine følgere til at kæmpe videre i Mosul for at forsvare Islamisk Stats irakiske højborg mod en større offensiv fra Iraks hær.

Baghdadi blev leder af IS i 2010. Hans virkelige navn skal være Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai. USA har udlovet en belønning på 25 millioner dollar, for oplysninger, der fører til hans død eller tilfangetagelse.

/ritzau/