USA indfører ebola-kontrol i lufthavne

Passagerer i fire store lufthavne skal screenes for ebolasymptomer, når de kommer fra Vestafrika.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: TAMI CHAPPELL

De amerikanske sundhedsmyndigheder vil begynde at screene passagerer for symptomer for ebola i fire af de største lufthavne.

Der bliver tale om passagerer, der ankommer med forbindelser fra Vestafrika, og med dette skridt håber de amerikanske myndigheder ifølge Reuters at kunne forhindre yderligere udbrud af den frygtede sygdom.

Beslutningen om at screene passagererne kommer efter, at den første patient, der udviklede ebola i selve USA, onsdag døde på et hospital i Dallas.

Manden, der var fra Liberia, rejste til USA 20. september, mens sygdommen endnu var i inkubationsfasen. Men han blev senere syg og henvendte sig på et hospital, hvorfra han ved en grov fejl blev sendt hjem igen med besked om, at han havde en halsvirus. Han kom siden igen og blev indlagt.

Screeningen vil starte i New Yorks John F. Kennedy lufthavn i denne weekend og udvides til Newark Liberty i New Jersey, til Washingtons Dulles lufthavn og til Chicagos O’Hara og Atlantas Hartsfiels-Jackson.

I de nævnte lufthavne vil passagerer fra fly med forbindelse til Vestafrika få målt deres kropstemperatur samt blive anmodet om at udfylde et skema, hvor de skal forklare om deres aktiviteter i Vestafrika.

Ifølge Det Hvide Hus kommer 94 procent af alle passagerer, der lander i USA fra ebolaramte lande, i de fire lufthavne.

Samtidig offentliggjorde Verdenssundhedsorganisationen WHO onsdag også de seneste tal over ofre for ebolaepidemien i Vestafrika, hvor specielt Liberia og Sierra Leone er hårdt ramte.

De nyeste tal viser, at 3.879 indtil nu har mistet livet til den frygtede sygdom.