USA henretter igen fanger efter fejlslagent forsøg

En henrettelse i april gik helt galt. Men den amerikanske højesteret har igen givet grønt lys til nye henrettelser, og i nat fik to fanger en dødelig sprøjte

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: To fanger på dødsgangen i USA modtog natten til onsdag lokal tid en dødelig indsprøjtning, skriver flere amerikanske medier.

Ifølge USA Today er det de første henrettelser i landet i syv uger, siden en dødelig indsprøjtning i delstaten Oklahoma gik helt galt i april.

Det skete, da den dømte drabsmand og voldtægtsforbryder Clayton Lockett først døde 40 minutter efter at have modtaget en dødelig indsprøjtning. Normalt tager det cirka ti minutter.

Den første af de to fanger, der blev henrettet natten til onsdag, var 59-årige Marcus Wellons, der var dømt for at have voldtaget og myrdet en 15-årig pige i 1989. Henrettelsen i Georgia blev gennemført kort tid efter en godkendelse fra den amerikanske højesteret og er den første af i alt tre henrettelser i USA inden for 24 timer.

Herefter fulgte henrettelsen af John Winfield i Missouri. Han blev dømt til døden efter at være blevet fundet skyldig i drabet på to kvinder i 1996.

Endelig skal en tredje henrettelse - af drabsmanden John Henry - eksekveres i Florida onsdag ved midnatstid amerikansk tid.

Flere fanger på dødsgangen har siden krævet at få deres retssager genoptaget.