USA forsøgte at myrde al-Qaedaleder

Det mislykkedes, da USA torsdag forsøgte at myrde al-Qaedaleder i Yemen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke nok med, at Osama Bin Laden er død for USA's hånd, men også en ledende al-Qaeda figur i Yemen er blevet forsøgt myrdet af amerikanerne.

Angrebet kom dagen efter, et US Navy SEAL team dræbte Osama bin Laden i hans fæstning i Pakistan. Havde torsdagens angreb også været succesfuldt, ville USA have dræbt to af de mest eftersøgte terrorister i en uge.

Wall Street Journal og CBS beretter, at målet for angrebet var den amerikansk-fødte al-Qaeda leder Anwar al-Awlaki, som er mistænkt for at orkestrere forsøg terrorangreb i USA. Den karismatiske mand sættes i forbindelse med mindst tre store hændelser: Skyderiet på Ft. Hood, planerne om at sprænge et rutefly til USA i luften samt terrorplaner mod et transportfly.To militante medlemmer fra et lokalt islamisk netværk blev dræbt i angrebet. Begge blev betegnet som farlige af Yemens myndigheder.

Direktør for National Counterterrorism Center i USA, Michael Leiter, udtalte denne uge i Kongressen, at USA betragter al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, som den største trussel mod USA efter, at Osama Bin Laden er død.