USA-ekspert tror ikke på Biden-kandidatur

Ifølge amerikanske medier vil vicepræsident Joe Biden kaste sig ud i kampen om at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i 2016. Det er for sent, og Clintons forspring er for stort, vurderer USA-ekspert.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, ventes at tage stilling til, om han stiller op som kandidat til præsidentvalget i 2016 inden for de kommende 24 timer, skriver flere amerikanske medier.

Fredag sagde vicepræsidenten under en samtale med formanden for brandmændenes fagforening, at han kraftigt overvejer at stille op og forsøger at veje støtten fra fagforeningerne, skriver msnbc.com.

Men det tog er kørt, vurderer USA-ekspert Mads Fuglede.

»Primærvalgene er så tæt på, og at stille op som kandidat kræver en organisation, ufattelig mange penge og dygtige folk. Du skal føre valg i noget, der er på størrelse med Vesteuropa inden for meget kort tid. De dygtige folk er allerede ansat af de andre kandidater. Jeg tror, han bestemmer sig for ikke at stille op,« siger Mads Fuglede til Berlingske Nyhedsbureau.

Den fortsatte ballade om Hillary Clintons emails og faldende popularitet har ellers fået flere demokrater til at opfordre Biden til at stille op, og vicepræsidenten har været nævnt som demokratisk »brandslukker«, hvis den tidligere præsidentfrue skulle fortsætte sit fald i meningsmålingerne.

Hillary Clinton kom dog stærkt igen ved den seneste TV-debat, hvor de demokratiske præsidentkandidater tørnede sammen.

»Joe Biden ligger politisk meget tæt på Hillary Clinton og har været anset som det eneste alternativ i partiet, der ville kunne samle stemmer fra vælgere, som ikke kan se Hillary Clinton som præsident. Men hvis Biden skal ud til donorerne og overtale dem til at satse på ham i stedet for Clinton, skal han have et godt argument, og det har han ikke,« vurderer Mads Fuglede.

Hillary Clinton fører fortsat stort blandt de demokratiske kandidater i meningsmålingerne.