USA: Al-Qaedas terrorvideo er ægte

Al-Qaeda har på en video påtaget sig ansvaret for terrorhandlingen mod Charlie Hebdo i Paris, og videoen er ægte ifølge USAs udenrigsministerium. Påstandene i videoen er dog langt fra bekræftet.

Screendump fra videoen, hvor Nasser bin Ali al-Ansi, en leder fra al-Qaedas forgrening i Yemen, snakkede om brødrene Kouachis angreb mod Charlie Hebdo. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV

Videoen, hvor terrororganisationen al-Qaeda i Yemen påtager sig ansvaret for massakren på det satiriske tidsskrift Charlie Hebdo sidste onsdag, er ægte. Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium onsdag aften dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi er overbeviste om, at videoen stammer fra al-Qaedas medieafdeling,« siger talskvinde Marie Harf, der videre oplyser, at USA fortsat undersøger, hvorvidt al-Qaedas påstande i videoen er sande:

»Vi gennemgår videoen stykke for stykke. Var der ideologisk vejledning til gerningsmændene? Var der penge involveret? Var der træning? Det er disse konkrete påstande, som vi gennemgår. Jeg autentificerer ikke alle dele af videoen, men den ser ud til at være ægte,« siger hun ifølge Reuters.

De to brødre Cherif og Said Kouachi stod bag terrorangrebet, hvor 12 personer blev dræbt, blandt dem to politifolk uden for bygningen, hvor Charlie Hebdo har hovedkontor.

Brødrene blev efter angrebet filmet med deres våben på gaden ved en flugtbil, og her gav de sig til at råbe »Vi har hævnet profeten«.

Fra deres sidste skjulested i en fabrikshal uden for Paris ringede en af brødrene til en fransk TV-station og erklærede, at de havde forbindelse til al-Qaeda i Yemen.

Det har siden vist sig, at begge brødre har været på træningsophold i Yemen.