USA advarer rejsende om terrortrussel i Europa i julen

Amerikanske turister skal være varsomme på grund af trussel fra IS, hvis de fejrer højtiden i europæiske byer.

USA's udenrigsministerium advarer om en øget risiko for angreb i Europa. Det sker blandt andet med henvisning til angrebet i Nice i sommer, hvor en lastbil pløjede ind i en menneskemængde samlet for at se fyrværkeri. Arkivfoto Scanpix/Valery Hache Fold sammen
Læs mere

Amerikanere skal være ekstra på vagt, hvis de fejrer jul og nytår i Europa.

Årsagen er en øget risiko for terrorangreb, lyder det fra USA's udenrigsministerium.

Ministeriet har mandag udsendt en ny rejsevejledning. Den advarer om, at militante grupper som Islamisk Stat (IS) og al-Qaeda planlægger angreb i europæiske byer i forbindelse med højtiden og de tilhørende begivenheder.

- Troværdig information tyder på, at Isil (andet ord for Islamisk Stat, red.), al-Qaeda og andre grupper fortsat planlægger terrorangreb i Europa med fokus på den kommende højtid, skriver det amerikanske ministerium.

Amerikanske turister opfordres derfor til at være ekstra årvågne, hvis de deltager i festligheder med mange mennesker, bruger offentlig transport eller besøger populære attraktioner.

- USA's statsborgere bør være opmærksomme på muligheden for, at ekstremister kan udføre angreb med kort eller ingen varsel, lyder det i rejsevejledningen, der dækker hele Europa.

- Terrorister kan benytte sig af en bred vifte af metoder og bruge både almindelige og ukonventionelle våben, skriver ministeriet videre.

For præcis et år siden lød en lignende advarsel fra USA. Her blev Danmark nævnt med henvisning til angrebet mod Krudttønden og synagogen i København.

I den seneste vejledning henvises der til angreb i Belgien, Frankrig, Tyrkiet og Tyskland.

/ritzau/