USA advarer om terrorfare i Europa hele sommeren

USAs udenrigsministerium advarer amerikanere om, at der er terrorrisiko over hele Europa i sommerperioden.

Amerikanerne skal være ekstra opmærksomme på terror i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI GRIPAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når amerikanere er på ferie eller anden rejse i Europa hen over sommeren, så skal de være meget opmærksomme.

For der er risiko for terror på det gamle kontinent.

Terrorister kan finde på at slå til på steder, hvor der er store arrangementer, på turiststeder, restauranter og i forbindelse med transport.

Det skriver USA's udenrigsministerium i et rejsevarsel på sin hjemmeside.

Varslingen gælder frem til 31. august.

En talsmand for ministeriet siger dog, at USA ikke ligger inde med informationer om specifikke trusler.

- Vi gør amerikanske statsborgere opmærksomme på risikoen for potentielle terrorangreb over hele Europa, hedder det i meddelelsen fra ministeriet.

Europa har lagt jord til terrorattentater for nylig.

I 2015 blev Frankrig ramt to gange af militante islamister, nemlig i januar, da der blev begået et angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Dramaet endte med, at 17 mennesker blev dræbt af tre terrorister, som blev dræbt af politiet.

13. november blev 130 mennesker dræbt ved en række koordinerede angreb på nationalstadion, et koncertsted og på restauranter i den franske hovedstad, Paris.

I marts i år blev en undergrundsstation og lufthavnen i Bruxelles ramt af angreb. Tre selvmordsbombemænd dræbte 32 mennesker.

Udenrigsministeriet i USA nævner specielt, at der kan være risiko i Frankrig i forbindelse med cykelløbet Tour de France og EM i fodbold.

I meddelelsen henvises der også til et stort katolsk ungdomsarrangement i Krakow i Polen sidst i juli, hvor der ventes op til to en halv million gæster.

Amerikanske statsborgere opfordres til specielt at vise agtpågivenhed på offentlige steder, og når de bruger offentlige transportmidler.

Videre opfordres de til at undgå steder, hvor der er mange mennesker, ligesom de bør følge med i den lokale presse og være klar til ekstra sikkerhedstiltag.

Ministeriet siger, at de amerikanske myndigheder samarbejder med USA's europæiske allierede om blandt andet at imødegå og forhindre terrorisme.

Det amerikanske udenrigsministerium har to kategorier af varslingsmeddelelser.

Der er her tale om den milde version, der bruges til at oplyse amerikanske rejsende om ting og begivenheder, de skal være på vagt overfor.

Den skrappere advarsel bruges i tilfælde af krig, vedvarende alvorlig kriminalitet, hyppige terrorangreb eller konkrete trusler, som skal få amerikanere til nøje at overveje, om de overhovedet skal rejse.

/ritzau/