Unicef beder om 20 milliarder

Verdens aktuelle kriser er så mange og varer så længe, at Unicef nu søger rekordstor hjælp.

Læs mere
Fold sammen

FN: Verden står i flammer. Aldrig før har der været så mange katastrofer på samme tid, registrerer FN.

Det får nu Unicef til at sende den største appel nogensinde om hele 20,4 milliarder kroner - og altså 6,6 milliarder kroner mere end sidste år.

Pengene skal gå til at hjælpe 62 millioner børn i 71 lande, som lider under krig og nød, skriver FNs børnefond i en pressemeddelelse.

»Børn verden over står over for en ny generation af humanitære kriser fra dødelige naturkatastrofer til brutale konflikter og epidemier, som hurtigt spredes,« siger Afshan Khan, Unicefs nødhjælpschef.

»Omfanget af kriserne, varigheden og effekten af dem er uden sidestykke,« fortsætter Khan.

Unicef oplyser, at hvert tiende barn i verden, hvilket svarer til 230 millioner børn, lever i lande og områder, hvor der på nuværende tidspunkt raser væbnede konflikter.

Det er gået værst ud over Syrien, hvor over 200.000 mennesker har mistet livet i borgerkrigen de seneste fire år, og 7,6 millioner syrere er internt fordrevne, mens 12,2 millioner har akut behov for nødhjælp.

»Jeg er lige kommet tilbage fra Syrien og Libanon, hvor millioner af børn har fået ødelagt deres liv. Halvdelen af Syriens børn går ikke i skole, og hver tredje skole i landet er ødelagt« fortæller nødhjælpschefen Afshan Khan i meddelelsen.

Cirka seks millioner kroner skal derfor gå til børn i Syrien og flygtningelejrene i nabolande.