Ungdomspolitiker dræbt på valgdag i Venezuela

I Caracas affyrer politiet gummikugler og tåregas mod demonstranter og ransager boligblokke.

To politimotorcykler omsluttet af flammer under en voldsom demonstration i Venezuelas hovedstad, Caracas, søndag. Scanpix/Juan Barreto Fold sammen
Læs mere

Caracas. En ledende ungdomspolitiker er blevet dræbt under en demonstration i Venezuela, oplyser anklagemyndigheden i landet.

Det skete i byen Cumaná i det nordøstlige Venezuela i forbindelse med en demonstration mod søndagens omstridte valg.

Det er endnu uklart, præcis hvordan den dræbte, 30-årige Ricardo Campos, omkom, oplyser anklagemyndigheden.

Oppositionspolitikeren Henry Ramos Allup siger, at Campos blev dræbt af skud.

Han var regional partisekretær i ungdomspartiet Demokratisk Aktion, der er i opposition til præsident Nicolas Maduro.

I hovedstaden Caracas bruger politiet tåregas og gummikugler mod deltagerne i nogle af de protester, der præger dele af byen.

Demonstranter har bygget barrikader på en hovedvej i Caracas, og nogle af dem kaster såkaldte molotovcocktails mod betjentene.

- Folket forlader ikke gaderne, før denne forfærdelige regering går af, siger en af demonstranterne, den 54-årige Carlos Zambrano.

I to kvarterer i det vestlige Caracas fortæller indbyggerne, at soldater "invaderede" boligblokke i et forsøg på at finde demonstranter.

- De skød, da de ankom fra hjørnet derovre, siger en af de lokale indbyggere, Conchita Ramirez, til tv-stationen Vivo Play.

- De skød mod bygningerne, skød mod folk.

Årsagen til de voldsomme protester er, at præsident Maduro og hans regering har bedt venezuelanerne gå til stemmeurnerne i stort antal søndag.

Der skal vælges 545 medlemmer til en ny forsamling, der har til opgave at omskrive Venezuelas forfatning.

Oppositionen er stærkt kritisk over for den kommende folkevalgte forsamling. Størstedelen af kandidaterne er Maduros støtter.

Maduros politiske modstandere frygter, at præsidenten vil bruge den nye forsamling til at omgå parlamentet, hvor oppositionen sidder på flertallet af pladserne.

Allerede inden valget var gået i gang, blev en kandidat ved søndagens kontroversielle valg dræbt. Det skete natten til søndag i delstaten Bolivar, hvor advokaten José Félix Pineda blev skudt i sit hjem.

/ritzau/AFP