Ungarn vil have EU til at stoppe flygtninge i Grækenland

En aftale med Tyrkiet er ikke nok til at forhindre de mange flygtninge i at komme til Europa, mener Ungarn.

Den ungarske premierminister Viktor Orban har mødt opbakning blandt befolkningen i sit land for sin hårde holdning til indvandring. Fold sammen
Læs mere
Foto: ATTILA KISBENEDEK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Budapest: Den Europæiske Union (EU) er nødt til at øge grænsekontrollen i det nordlige Grækenland for at forhindre hundredtusindvis af flygtninge og migranter i at rejse videre op igennem Europa.

Det mener den ungarske premierminister, Viktor Orbán.

- Jeg tror, at den næste forsvarslinje, vi er nødt til at etablere, skal ligger i det nordlige grænse af Grækenland, siger premierministeren fredag ifølge Reuters.

En øget indsat ved den nordlige græske grænse er nødvendig, fordi en aftale med Tyrkiet ikke vil være nok til at stoppe de mange flygtninge i deres videre færd nordpå, mener Viktor Orbán.

I oktober tilbød EU Tyrkiet tre milliarder euro, svarende til knap 22,5 milliarder kroner, hvis tyrkerne hjælper med at bremse Europas største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig.

- Det er dejligt, at Tyrkiet har lovet, at landet vil sørge for en forsvarslinje dér, men vi er nødt til også at etablere vores egen i det nordlige Grækenland for at stoppe - ikke blot bremse - indvandringen, siger Viktor Orbán.

Den ungarske premierminister har mødt opbakning blandt befolkningen i sit land for sin hårde holdning til indvandring.

Hans regering har blandt andet opført hegn langs det sydlige Ungarn for at skærme for flygtninge og migranter.

/ritzau/