Ungarn vil arrestere illegale migranter

Ungarns premierminister indfører ny lov, der skal gøre det muligt at arrestere migranter, som ankommer illegalt ved landets grænser.

Flygtningestrømmen til Ungarn har skabt kaotiske tilstande i landet. Men nu skal der skabes orden.

Meldingen kommer fra premierminister Viktor Orban, efter tusinder af flygtninge er ankommet til Ungarn i løbet af de seneste uger, skriver BBC.

Ungarn har modtaget massiv kritik fra en række EU-lande for at have besluttet at bygge et fire meter højt hegn mod Serbien og for at indføre en streng grænsekontrol, som anses for at være i strid med Schengen-aftalen og EUs ønske om fri bevægelighed på tværs af landegrænser.

Orban har dog forsvaret de ungarske tiltag med, at landet er nødt til at forsvare sine ydre grænser, fordi der allerede er kommet op mod 150.000 flygtninge og migranter til landet ad den såkaldte Balkan-rute.

Og nu tager premierministeren endnu et skridt for at dæmme op for flygtningestrømmen til Ungarn. Fra 15. september vil alle, der illegalt krydser den ungarske grænse, blive arresteret.

Orban har flere gange i løbet af den seneste uge rost ungarsk politi for deres håndtering af flygtningesituationen.

Knap så positiv har reaktionen været i internationale medier, hvor billeder fra landsbyen Röszke ved grænsen mellem Ungarn og Serbien har skabt røre, fordi ungarsk politi smider madposer ud i et stort menneskehav. Tidligere er der også meldt om sammenstød mellem politi og tilrejsende udlændinge.