Ungarn udskyder godkendelse af NATO-udvidelse

Denne beslutning vil blive behandlet i parlamentet i den første samling i det nye parlament, siger Orbán.

Ungarn har torsdag udsat en godkendelse af Natos optagelse af Sverige og Finland til næste år. Det er kun Tyrkiet og Ungarn, som endnu ikke ikke har givet grønt lys for en hurtig godkendelse af Sverige og Finlands ansøgninger om optagelse i den militære alliance. Bernadett Szabo/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ungarn har torsdag udsat en godkendelse af NATOs optagelse af Sverige og Finland til næste år.

Det er kun Tyrkiet og Ungarn, som endnu ikke ikke har givet grønt lys for en hurtig godkendelse af de to landes ansøgninger om optagelse i den militære alliance.

»Denne beslutning vil blive behandlet i parlamentet i den første samling i det nye parlament,« siger den ungarske premierminister, Viktor Orbán, ifølge AFP.

Ratificeringen skulle være sket 7. december, men Ungarn har nu udskudt beslutningen til en periode, hvor der i EU-Kommissionen tages stilling til fortsat indefrysning af EU-penge til Ungarn.

Ungarn siger, at det vil sige ja til optagelsen af Sverige og Finland.

»Jeg fik et løfte om, at ratificeringen kommer til at ske ved den første parlamentssamling i februar,« siger den polske premierminister, Mateusz Morawiecki, til journalister efter et møde i den såkaldt Visegradgruppe i Warszawa torsdag.

Kun to af de 30 NATO-lande har endnu ikke ratificeret Sveriges og Finlands indtræden i NATO: Ungarn og Tyrkiet.

/ritzau/AFP