Ungarn evakuerer banegård i Budapest fyldt med flygtninge

I et forsøg på at forhindre flere hundrede flygtninge i at storme tog til Østrig og Tyskland, har Ungarn evakueret den centrale banegård i Budapest og indstillet al trafik.

I et forsøg på at forhindre flere hundrede flygtninge i at storme tog til Østrig og Tyskland, har Ungarn evakueret den centrale banegård i Budapest og indstillet al trafik. Fold sammen
Læs mere
Foto: LASZLO BALOGH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UNGARN: De ungarske myndigheder har tirsdag stoppet al togtrafik både til og fra den centrale banegård i Budapest og bedt folk om at forlade stationen. Det sker dagen efter, at flere hundrede flygtninge stormede togene i et forsøg på at nå Vesteuropa.

Nyhedsbureauet AP skriver på sin hjemmeside, at myndighederne stopper trafikken i et forsøg på at afskære flygtningenes mulighed for at komme til Østrig og Tyskland fra den ungarske hovedstad.

Ifølge en meddelelse, der blev sendt ud gennem højtalerne på banegården i Budapest tirsdag formiddag, er trafikken lukket på ubestemt tid.

Tidligere tirsdag brød et masseslagsmål ud blandt nogle af de mange flygtninge, der lige nu bor på banegården.

Flygtningene er vrede, fordi de angiveligt har brugt flere hundrede euro på togbilletter for derefter at blive nægtet adgang til togene. De østrigske myndigheder havde ellers oplyst, at en togbillet ville give dem fri passage til at krydse grænsen fra Ungarn.

Slagsmålet opstod, da en jernport forhindrede en stor gruppe flygtninge i at komme hen til et tog, der efter planen skulle have kørt til München i Tyskland, skriver AP på sin hjemmeside.

Ifølge de østrigske myndigheder ankom 3.650 flygtninge til en banegård i Østrigs hovedstad, Wien, mandag. De fleste fortsatte mod Tyskland, lyder det.

Flere tog blev standset på grænsen mellem Ungarn og Østrig mandag, hvor også hundredvis af flygtninge stormede flere tog på banegården i Budapest for at nå videre mod Tyskland.

De østrigske myndigheder bad de flygtninge, der allerede havde søgt om asyl i Ungarn, om at forlade toget. Flere af togene var overfyldte og dannede også en sikkerhedsrisiko, skrev avisen Krone Zeitung mandag.

Ifølge Reuters står der tirsdag formiddag flere end 1.000 flygtninge ude foran banegården i Budapest og råber »Tyskland, Tyskland!«