Ung tysker så sig selv kaste en sten på forsiden af tysk avis: Nu har han meldt sig selv

En 19-årig tysker så sig selv på forsiden af den tyske avis Bild i færd med at kaste en sten under G20-demonstrationerne i Hamborg. Nu har han meldt sig selv.

Forsiden af den tyske avis Bild mandag den 10. juli Fold sammen
Læs mere

Velkommen på forsiden.

Den tyske, kulørte avis Bild stillede mandag spørgsmålet:

»Hvem kender disse G20-forbrydere?«

Avisen bragte billeder af demonstranter i færd med at kaste sten og flasker, afbrænde skraldespande og plyndre supermarkeder.

Det har blandt andet fået en 19-årig mand til at melde sig selv til politiet i Hamborg.

Det skriver Bild tirsdag.

På billedet, der pryder forsiden af avisen, står den 19-årige stenkaster foran et flammehav med en brosten, som han er i færd med at slynge mod en af politiets vandkanoner. Det har han forklaret til politiet.

Avisen har talt med den 19-åriges bedstemor, som han bor hos. Hun fortæller, at han var kommet efter demonstrationerne ud på aftenen fredag - hvor billedet er taget - og havde været meget oprevet.

»Han er ikke politisk aktiv, men da folkemængden gjorde oprør i byens gader, blev han grebet af stemningen og løb med,« forklarer bedstemoderen til Bild, der har talt med hende i deres fælles hjem.

Den 19-årige er fornylig flyttet til Hamborg for at arbejde på en møbelfabrik i byen. Han fik i første omgang lov til at gå fra politistationen, hvor han havde meldt sig selv.

Politiet i Hamborg efterforsker nu sagen mod ham.

En Twitter-bruger har delt mandagens forside med den 19-årige med teksten: »Tillykke, du har nået side 1 af Bild.«

Du kan se hele forsiden med stenkasteren her:

Siden de første demonstrationer blev sat i gang den 22. juni, er 476 betjente blevet såret under urolighederne og 400 personer anholdt, heraf 225 fængslet.