Ung betjent hyldet for sit mod: Angreb terrorister kun bevæbnet med sin knippel

Som udgangspunkt bærer britisk politi ikke håndvåben, men det stoppede ikke en ung, britisk betjent, da London lørdag blev ramt af et terrorangreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANTHONY DEVLIN

Tragedier som terrorangreb afføder også helte. Nu hyldes en ung betjent for sit mod.

Betjenten var en af de første på gerningsstedet, da terrorister lørdag pløjede fodgængere ned på London Bridge og bagefter angreb folk med knive i Borough Market.

Kun bevæbnet med sin knippel - som udgangspunkt bærer britisk politi ikke håndvåben - gik han til modangreb på de tre angribere, der ifølge øjenvidner var bevæbnet med lange knive.

En af terroristerne stak betjenten, der nu behandles for skader i ansigtet, i hovedet og på benene.

Politikonstabel Paul Crowther fra British Transport Police (BTP) har besøgt sin unge kollega, der nu er indlagt på hospitalet.

»Selv om han er meget medtaget, var han i stand til at fortælle, hvordan han konfronterede angriberne kun bevæbnet med sin knippel ude foran London Bridge station,« fortæller politikonstabel Paul Crowther i en pressemeddelelse.

Paul Crowther er utroligt stolt over, at en betjent, der kun har været to år i politistyrken, viser så stort mod.

»Alle os fra BTP ønsker ham god bedring, og jeg ved, han vil blive rørt af hundredvis af støttebeskeder fra hele Storbritannien og verden,« siger politichefen.

Senere ankom bevæbnede betjente til gerningsstedet. Otte betjente affyrede i alt 50 kugler for at uskadeliggøre gerningsmændene.

Midt i kaosset skød og sårede politiet også en civil, fortalte chefen for politiets antiterrorenhed, Mark Rowley, på et pressemøde. Den civile er dog uden for livsfare.

LÆS MERE