Undren over Apples nye trusseindlæg, iPad

iPad'en sætter sig mellem to stole, lyder skudsmålet fra kommentatorer. Andre undrer sig blot over navnet.

En kvinder morer sig med Apples iPad under lanceringen i San Francisco onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Den særdeles hypede produktlancering af Apples iPad har øjeblikkeligt fået alverdens kommentatorer til at komme med deres umiddelbare mening om produktet.

På det amerikanske teknologimedie Cnet.com kalder seniorredaktør Donald Bell iPad'en for en vanskabning med et tæerkrummende navn, som vil gøre det nemt at være standup-komiker de næste mange måneder. Han skynder sig dog at pointere, at han er glad for teknologiske vanskabninger som iPad'en, da de udfordrer måden, man opfatter fremtidens mobile enheder.

IPad'en, siger Bell, har sat sig mellem to stole. Mellem hjemmecomputeren og smartphonen. Det helt store spørgsmål er, om der overhovedet er brug for en dingenot, der lukker hullet mellem hjemmecomputeren og smartphonen.

- For at iPad'en kan få medvind skal den først bevise, at der rent faktisk er en ledig plads mellem din hjemmecomputer og din mobiltelefon. For avancerede smartphone-brugere, der allerede jonglerer mellem flere forskellige computere, bliver det svært at retfærdiggøre endnu en computer i sit liv - uanset form, størrelse eller pris, skriver han.

Kvinder var ikke med ved designmødet

Navnet iPad har også løftet øjenbryn blandt kvindelige kommentatorer, der henviser til, at pads er det vi - direkte oversat - på dansk kalder trusseindlæg.

Således anfører Huffington Post-blogger Eve Tahmincioglu, at der akut er brug for flere kvinder i it-branchen, når en stor teknologivirksomhed kan finde på at kalde sit nye vidunderprodukt for iPad.

- iPad lader ikke til at være et kvindevenligt navn/et perfekt eksempel på, hvorfor der er brug for flere kvinder i it-gamet, skrev hun på sin twitterprofil og fik overvældende respons fra andre kvinder, der undrede sig over navnet.

- Jeg antager, at et rum fyldt med kvindelige computer-ingeniører aldrig ville have kaldt deres nye cybercomputer for "iPad"... Apple vil gerne have kvinder til at købe disse dingenoter, men er der egentlig nogen, der tænker på os tøser?

Og meget tyder på, at tavlecomputerens navnetræk vil blive hånet i lang tid fremover. Her under et døgn efter iPad-lanceringen vrimler nettet allerede med jokes om Apples nye trusseindlæg.

Vil ikke sælge som iPhone

Fra vores egen andedam lyder der også kritiske røster over iPad'en. Business.dk-blogger Joachim Sperling mener, at Apple-chef Steve Jobs overdriver, når han kalder iPad den vigtigste produktlancering for Apple nogensinde.

- Vil den blive en storsællert som iPhonen? Jeg tror det ikke. Jeg synes Steve Jobs forsøger at oversælge den lidt ved at kalde den Apples vigtigste produktlancering nogensinde, og den mest krævende teknisk set. Den ære mener jeg fortsat tilhører iPhonen, skriver Sperling.

Hans bloggerkollega på Business.dk, Sten Løck, går mere ind i iPad'ens tekniske mangler og lister, hvad han savner:

  • Kamera til videokonferencer
  • Internetbrowser der understøtter flash
  • Mere lagerplads - iPad'ens største udgave har kun 64Gb lagerplads
  • GPS - med udeladelsen af GPS signalerer Apple, at iPad ikke så meget er til at have med på farten
  • USB-porte - Apples minimalistiske designskole dikterer færrest mulige fysiske åbninger, men det går for vidt, når man slet ikke inkluderer usb-porte.

VIDEO: Se Apples præsentation af iPad