Ulykke med kabinelift i Italiens alper koster 14 livet

En ulykke i Norditalien har kostet 14 mennesker livet, blandt dem en niårig. En femårig er hårdt kvæstet.

 
Politifolk og redningsmandskab måtte rykke ud til en kabinelift, der søndag faldt ned ved Maggiore-søen i Italien. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et niårigt barn er blandt i alt 14 mennesker, der søndag har mistet livet i en ulykke med en kabinelift i den norditalienske region Piemonte.

Det oplyser beredskabsmyndigheder.

Et andet barn på fem år er fløjet til hospitalet i Torino med helikopter. Barnet har en hjerneskade og har brækket benene, oplyser Italiens alpine redningstjeneste.

Dødstallet kan stige, tilføjer tjenesten.

Ofrenes nationalitet er ikke umiddelbart oplyst.

Ifølge den italienske avis La Repubblica var liften med de 15 mennesker om bord ved at være fremme ved en bjergtop, da den faldt ned. Den var dermed på et af de højeste punkter på turen, skriver avisen.

Det vides endnu ikke, præcis hvad der forårsagede ulykken. Men det italienske transportministerium meddeler, at det kan skyldes et brud på et kabel nær toppen.

Transportminister Enrico Giovannini har bedt om en grundig undersøgelse af det, han betegner som »en dramatisk hændelse, som vi følger meget tæt.«

Ulykken skete umiddelbart inden klokken 13.

Den styrtede ned i et svært tilgængeligt skovområde, hvor det er vanskeligt at udføre en redningsaktion. Det skriver mediet Rai.

»Det er en meget alvorlig ulykke,« siger Walter Milan, en talsmand for den nationale redningstjeneste, til Rais nyhedskanal.

Han tilføjer, at alarmcentralen fik et opkald om, at en kabine var faldet fra et meget højt sted og nu lå »krøllet sammen« i skoven under liften.

Kabineliften kører fra Maggiore-søen ved byen Stresa til bjergtoppen Mottarone. Den har været lukket i forbindelse med coronapandemien, men åbnede igen 24. april.

Den gennemgik senest renovering i 2016.

Liften når på sit højeste punkt en højde på 1491 meter. Turen tager normalt omkring 20 minutter, skriver Rai.

Turen op til bjergtoppen er en populær udflugt for mange turister, fordi man herfra har god udsigt til Maggiore-søen og de omkringliggende alper.

/ritzau/Reuters