Ukrainsk regeringschef tror på Trump som demokratisk leder

USA vil altid bakke op om retfærdighed - og den er på Ukraines side, siger Ukraines premierminister i Nato.

Ukraines premierminister, Volodymyr Grojsman, siger efter et møde torsdag i Nato-hovedkvarteret i Bruxelles, at han har tillid til, at USA også under præsident Donald Trump bakker fuldt op om Ukraine.

- Jeg er overbevist om, at den nye præsident Trump er en leder, og at han altid vil kæmpe for demokrati og demokratiske værdier.

- Jeg er sikker på, at han fortsat vil være en verdensleder. Det har jeg tillid til. USA vil altid bakke op om retfærdighed, og retfærdigheden er på Ukraines side, siger Grojsman.

Den ukrainske regeringsleder har torsdag holdt møde med vicegeneralsekretær Rose Gottemoeller.

Grojsmans udtalelse kommer som svar på et spørgsmål om, hvorvidt han har tillid til USA's opbakning efter Trumps tilnærmelser til Ruslands præsident, Vladimir Putin, og noget modstridende udtalelser om USA's opbakning til Nato.

Ukrainerens besøg i Nato kommer på et tidspunkt, hvor kampene i Ukraine ifølge vicegeneralsekretær Gottemoeller er blusset op til det værste niveau i to år.

Hun henviser til tal fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), der siger, at våbenhvilen på en enkelt dag i sidste uge blev brudt næsten 10.000 gange.

/ritzau/