Ukrainsk flådechef stadig tilbageholdt

Ukraines ledelse giver ledere på Krim tre times frist til at løslade ukrainsk flådechef, der tilbageholdes siden onsdag morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Spændingerne mellem den lokale pro-russiske ledelse på Krimhalvøen og regeringen i Kiev steg onsdag aften, hvor Ukraines fungerende præsident, Oleksander Turtjinov, gav lederne på Krim tre timer til at løslade den ukrainske flådechef.

Han blev onsdag morgen ført bort fra den ukrainske flådebases hovedkvarter i Sevastopol, som onsdag morgen blev stormet af formodede russiske tropper og den lokale milits.

Den lokale anklagers kontor på Krim siger i en erklæring, at flådechefen, Sergej Gajduk, er fængslet for mistanke om at »have givet ordre til at åbne ild mod fredelige civile«.

Ved stormen på det ukrainske flådehovedkvarter blev der ikke åbnet ild, og det samme gentog sig, da bevæbnede mænd et par timer senere tog kontrol med endnu en ukrainsk base på den vestlige del af Krim.

Myndighederne i Kiev siger, at hvis ikke flådechefen bliver løsladt, vil der blive iværksat, hvad der betegnes som, teknisk og teknologisk gengældelse.