Ukraine: Oprørere bag angreb på bus

Mindst otte dræbt da granat ramte bus i Donetsk. Ukraine beskylder oprørere for det blodige angreb.

UKRAINE: Ukraines premierminister Arsenij Jatsenjuk beskylder oprørere for at stå bag torsdagens angreb, hvor en mortergranat ramte en bus i byen Donetsk.

Ifølge Reuters er mindst otte civile dræbt, da mortergranaten slog ned og eksploderede ved bussen og slyngede passagerer ud. Bussen var ved at holde ind ved et stoppested.

Angrebet skete i byens sydlige del, og kom på en dag, hvor det ukrainske militær har meddelt, at det har trukket sig tilbage fra en del af sine positioner i lufthavnen uden for Donetsk. Området har de seneste dage har været scene for voldsomme kampe mellem russiskstøttede oprørere og ukrainske regeringssoldater. De seneste ukrainske tab er opgjort til seks dræbte soldater.

Lufthavnen ligger i ruiner efter måneders beskydning og flere brudte våbenhviler, og mange gange er frontlinjen gået tværs gennem bygningerne.

Torsdag forlød det fra det ukrainske militær, at det har trukket sig ud af det, der er tilbage af lufthavnens hovedterminal.

Parterne enedes onsdag om at trække deres tunge våben tilbage fra den demarkationslinje, der blev aftale under fredsforhandlingerne i Minsk i september, hvor også den eksisterende skrøbelige våbenhvile i det østlige Ukraine blev aftalt.