Ukraine: En dræbt i sammenstød i Donetsk

Voldsomme sammenstød mellem to grupper af demonstranter har kostet en 22-årig livet i Donetsk i det østlige Ukraine.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: En ung mand blev stukket ihjel, og 15 måtte på skadestuen torsdag efter rivaliserende grupper af demonstranter tørnede sammen i den russisk-dominerede østukrainske by Donetsk, skriver Reuters.

I de værste uroligheder siden præsident Viktor Janukovitjs blev afsat i sidste måned kom det til slagsmål mellem demonstranter med russiske flag, der hyldede den russiske præsident Putin og moddemonstranter, der fordømmer den russiske overtagelse af Krim-halvøen.

Lokale hospitalskilder oplyser, at en 22-årig lokal mand var blevet dræbt af knivstik, og at 15 andre er til behandling på skadestuen.

Arrangørerne af demonstrationen mod Rusland fortæller, at den unge mand var fra deres gruppe.

Øjenvidner fortæller, at politiet mislykkedes i forsøget på at holde de to parter fra hinanden, da der blev smidt med røgbomber og andet kasteskyts.

Spredte slagsmål brød ud i nærliggende gader, da demonstranterne var på vej væk. Ved aftenstid var der dog ro i gaderne igen.

Aktivister, der er imod Ruslands tilstedeværelse på Krim-halvøen, sagde tidligere, at yderligere to demonstranter havde mistet livet, men det er endnu ikke bekræftet andre steder fra.