Ukraine beder Apple om at lukke App Store i Rusland

Hvis man har det fint med Putin, kan man godt leve med russisk stats-tv som det eneste medie, siger minister.

App Store lader brugere finde og hente andre apps til blandt andet deres smartphones. Ukraine vil have Apple til at lukke for adgangen til App Store i Rusland. (Arkivfoto) Silas Stein/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luk for App Store og alle andre Apple-tjenester i Rusland.

Sådan skriver Ukraines vicepremierminister og minister for digital omstilling, Mikhajlo Fedorov, i et åbent brev til techgiganten Apples administrerende direktør, Tim Cook.

App Store er et program blandt andet på Apples smartphone, iPhone, hvor brugere kan søge efter og downloade andre programmer. Det kan for eksempel være apps for store nyhedsmedier.

Fedorov vil have Apple til at lægge pres på Rusland, som torsdag nat iværksatte en invasion af Ukraine.

I sit opslag på Twitter langer han ud efter den russiske præsident Vladimir Putins måde at styre medierne på.

Slet henkastet kalder han Apples App Store – og de mange internationale medie-apps, der ligger i den – unødvendig, hvis man tror på Vladimir Putins fortælling om sandheden.

Fedorov skriver på Twitter, at hvis man har det fint med Vladimir Putin som præsident, så er man nok »tilfreds med, at den eneste tilgængelige hjemmeside er Russia 24«, som er en statsstyret fjernsynskanal i Rusland.

»Jeg har kontaktet Tim Cook, Apples administrerende direktør, for at få ham til at blokere App Store for borgere i Rusland og støtte den amerikanske regerings sanktioner,« skriver Fedorov.

I det åbne brev skriver han, at han er forhåbningsfuld med hensyn til, at Tim Cook vil gøre alt, hvad han kan for at beskytte Ukraine, Europa og ikke mindst hele verden mod »blodige autoritære aggressioner«.

»At stoppe med at levere Apple-tjenester og produkter til Rusland.«

»Vi er sikre på, at sådan en gerning vil motivere ungdommen og den aktive befolkning i Rusland til proaktivt at sætte en stopper for denne skændige militære aggression,« slutter Fedorov brevet.

/ritzau/