UKIP-kronprins alvorligt såret efter skænderi med partifælle

Favoritten til at blive UKIPs nye partileder indlagt efter angiveligt at være blevet slået under et partimøde i Strasbourg.

Steven Woolfe (arkiv) Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

Et UKIP-medlem af Europa-Parlamentet er blevet indlagt, og hans tilstand er ifølge den midlertidige partileder Nigel Farage alvorlig. Farage har udsendt en pressemeddelelse om, at Steven Woolfe kollapsede efter et "skænderi" under et partimøde mellem partiets EU-politikere i Strasbourg.

Woolfe skal være blevet slået af en partifælle under skænderiet, og ifølge The Daily Telegraphs oplysninger kollapsede Woolfe derefter på grund af en blødning i hjernen. Et vidne har ifølge avisen oplyst, at Woolfe faldt og ramte et vindue, da han blev slået.

Tirsdag aften trak UKIPs nyalgte partileder Diane James sig efter kun 18 dage på posten. Woolfe erklærede onsdag, at han ville stille op til det kommende formandsvalg. Ved det seneste valg af partileder blev Woolfe afvist som kandidat, fordi hans officielle tilmeldelse til valget blev registreret få minutter efter en fastsat tidsfrist.

Woolfe betragtede afvisningen som chikane fra modstandere i partiet, og politiske iagttagere betragter det som en del af en uforsonlig strid mellem fremtrædende medlemmer af partiet. Striden om UKIPs lederpost og den fremtidige kurs brød ud i lys lue, da Nigel Farage trak sig fra lederposten efter EU-folkeafstemningen i Storbritannien.

Farage er fortsat som UKIP-medlem i EU-parlamentet, og James har ligeledes meddelt, at hun beholder sit mandat i EU-parlamentet. Woolfe blev valgt ind i EU-parlamentet i 2014, da UKIP opnåede et historisk gennembrud som Storbritanniens største parti ved EU-valget.