Ukendte mænd angreb pizzeria i Stockholm med sprængladning

Mens du sov: Pizzeria i et lejlighedskompleks i Kista nord for Stockholm ramt af sprængladning. To eksplosioner har ramt våbendepoter i Yemens hovedstad, Sanaa. Og senatet skal stemme om Trump-plan vedrørende nedlukning. Få overblikket over nattens internationale nyheder.

En sprængladning er tirsdag aften eksploderet i et pizzeria i et lejlighedskompleks i Kista nord for Stockholm. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan NILSSON

Et pizzeria nær Stockholm er delvist ødelagt efter et angreb tirsdag aften.

 

En sprængladning er tirsdag aften eksploderet i et pizzeria i et lejlighedskompleks i Kista nord for Stockholm.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Store politistyrker rykkede ud efter meldinger om en eller flere eksplosioner i bygningen omkring klokken ti tirsdag aften.

Ifølge en af de personer, der ringede til den svenske alarmcentral, SOS Alarm, hørtes der skrig og et brag, som ifølge vidnet lød som en bombe.

Ruder er knust, og pizzeriaet skal være delvist ødelagt.

Foruden pizzeriaet, der ligger i stueetagen, ligger der flere lejligheder i bygningen.

Ifølge Aftonbladet kastede flere gerningsmænd først en sten ind gennem vinduet på pizzeriaet. Derefter kastede de angiveligt en sprængladning ind og løb fra stedet.

Andre øjenvidner fortæller, at gerningsmændene flygtede fra stedet i bil.

Motivet til angrebet er fortsat ukendt.

Svensk politi oplyser, at det ikke er bekendt med trusler mod hverken pizzeriaet eller dets ejer.

Politiets bomberyddere arbejder natten til onsdag på stedet og forsøger at finde ud af, hvilken type sprængladning der er blevet brugt.

Et vidne siger til det svenske nyhedsbureau TT, at han kunne lugte røg efter eksplosionen.

/ritzau/NTB

To eksplosioner har ramt våbendepoter i Yemens hovedstad, Sanaa, tidligt onsdag morgen. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Khaled Abdullah.

Store eksplosioner rammer våbendepot i Yemens hovedstad

To eksplosioner har ramt våbendepoter i Yemens hovedstad, Sanaa, tidligt onsdag morgen.

Det melder tv-stationen Al Arabiya ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er angiveligt tale om målsøgende missiler, der skulle have ramt militære mål.

Yemen har siden 2015 været plaget af borgerkrig mellem regeringen og houthierne, en shiamuslimsk oprørsbevægelse, der kontrollerer den vestlige del af landet - herunder hovedstaden Sanaa.

Der er ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne efter onsdagens missilangreb.

Angrebet i Sanaa kommer på trods af igangværende fredsforhandlinger mellem den saudiarabisk-støttede regering og houthierne.

Så sent som i december blev de stridende parter enige om en våbenhvile i den krigshærgede havneby Hodeida, der ligger vest for hovedstaden.

Ifølge FN anslås det, at 16.000 civile har mistet livet som følge af borgerkrigen. Dertil er mere end tre millioner internt fordrevne.

/ritzau/

I denne uge vil Senatet stemme om det forslag, som præsident Donald Trump lagde frem for at skabe enighed mellem Republikanerne og Demokraterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON.

Senatet skal stemme om Trumps plan i sag om nedlukning

I denne uge vil Senatet stemme om det forslag, som præsident Donald Trump lagde frem for at skabe enighed mellem Republikanerne og Demokraterne.

Det siger den republikanske leder af Senatet, Mitch McConnell, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Demokraterne og Republikanerne kan ikke blive enige om et budget for 2019, hvilket har ført til en delvis nedlukning af landets statsapparat.

McConnell opfordrer sine politiske modstandere hos Demokraterne til at støtte forslaget, så hele statsapparatet igen kan åbnes.

Trump fremlagde sit forslag lørdag aften dansk tid. Her tilbød han en midlertidig beskyttelse af såkaldte »dreamers« mod 5,7 milliarder dollar, der skal bruges til at bygge en mur langs grænsen til Mexico.

Dreamers er betegnelsen for unge, der er blevet bragt illegalt til landet som mindreårige af deres familie.

Præsidenten vil tilbyde tre års fritagelse fra deportation til nogle af de unge, som opfylder en række krav, der blandt andet handler om uddannelse.

Derudover ønsker præsidenten også flere grænsevagter og dommere til sager om migration.

Republikanerne har flertal i Senatet, som er det ene af Kongressens to kamre. I det andet kammer, Repræsentanternes Hus, er det derimod Demokraterne, der har flertal.

Nancy Pelosi, der er formand i Repræsentanternes Hus, siger, at Trumps bud ikke sætter skub i forhandlingerne.

Tirsdag meddeler hun ifølge nyhedsbureauet AP, at Trump bliver nødt til at genåbne statsapparatet, inden hun vil forhandle grænsesikkerhed.

Samme besked lyder tirsdag aften fra Demokraterne i Senatet, der ikke ønsker at indgå i forhandlinger med præsidenten, så længe han bruger nedlukningen af statsapparatet som en forhandlingsbrik.

»Præsidenten skal sætte gidslerne fri,« siger den demokratiske senator Chris Van Hollen, der er en del af en tværpolitisk gruppe af senatorer, der i øjeblikket forhandler med Det Hvide Hus, til det politiske medie Politico.

»Vi vil gerne diskutere grænsesikkerhed og reformer af immigrationssystemet. Vi kan forhandle en separat plan, der adresserer de problemer. Men vi vil ikke belønne præsidenten for at holde regeringen lukket,« siger han.

Demokraternes lederskab har fremlagt deres eget forslag til et kompromis, der genåbner regeringen og finansierer en række tiltag, der skal øge sikkerheden ved grænsen.

Men der er ingen penge til en grænsemur. Og det kommer der ikke, lyder beskeden fra et forenet parti.

En fjerdedel af statsapparatet har været lukket siden 22. december. Nedlukningen har onsdag varet 33 dage og er dermed den længste i USA's historie.

/ritzau/

Mystisk sag om saudiske søstres død i New York er nu opklaret

Det skabte overskrifter verden over, da ligene af to saudiske søstre sidste år skyllede op langs Hudsonfloden New York.

De unge kvinder Tala og Rotana Farea var bundet sammen om anklerne og om livet, men ingen af dem havde ikke synlige skader.

Et hold af efterforskere blev sat til at undersøge sagen, som nu er afsluttet.

Natten til onsdag dansk tid oplyser chefretsmediciner i New York Barbara Sampson, at kvinderne begik selvmord.

»Mine medarbejdere har fastslået, at de tog kvinder døde som følge af selvmord. De unge kvinder bandt sig sammen, før de bevægede sig ud i floden,« fortæller Barbara Sampson.

Søstrene blev fundet fuldt påklædt med ryggen mod hinanden i vandet.

Det var en tilfældig forbipasserende, der i oktober opdagede de to unge kvinder på 16 og 22 år langs Hudsonfloden på Manhattan.

Efter deres død oplyste en talsmand fra politiet, at kvinderne, der havde været meldt savnet i to måneder, havde søgt asyl i USA. Det benægtede Saudi-Arabiens ambassade i Washington dog.

Amerikanske medier kunne i tiden efter fortælle, at kvinderne havde boet i den amerikanske delstat Virginia siden 2015, men at de flere gange var løbet væk hjemmefra.

I en periode boede de på et kvindehjem i Virginia, men det forlod de for at tage til New York flere hundrede kilometer væk.

Andre medier citerede politiet for, at søstrene havde antydet, at de hellere ville gøre skade på dem selv end rejse tilbage til Saudi-Arabien.

Ifølge avisen New York Times blev søstrenes mor kontaktet af den saudiske ambassade i Washington, som fortalte om kvindernes asylansøgning i USA.

Ifølge nyhedsbureauet AP skulle beskeden være fulgt op med en opfordring om at forlade landet.

/ritzau/